Een bed tegen rugklachten

Heeft u last van rugklachten? Dan bent u niet de enige, 80% van de Nederlanders heeft weleens last van een zeurende of stekende pijn in de rug. Soms zelfs met uitstraling naar de benen en billen. Het is heel belangrijk om uzelf af te vragen waar de rugpijn vandaan komt. Misschien heeft u een verkeerde beweging gemaakt? Of heeft u de rug overbelast tijdens het sporten? Het zou ook kunnen dat uw houding (in bed) niet goed is.

Een bed tegen rugklachten

Wat u tegen rugpijn kan doen

In de rug bevindt zich de wervelkolom. Deze is als het ware de steunpilaar van het lichaam en geeft uw lichaam vorm. Wist u dat zitten zo’n 40% meer belasting op de wervelkolom geeft dan staan? Het is namelijk belangrijk dat de wervelkolom recht is. Daarvoor moet u een rechte houding hebben. Het is makkelijker om een rechte houding aan te nemen wanneer u staat dan wanneer u zit. Met liggen ontlast u de rug het best. Uiteraard moet u dan wel in een goede houding liggen.

Een goed matras tegen rugklachten

In een ideale situatie ligt het lichaam ’s nachts in de juiste houding, zodat de rug kan herstellen van de inspanning van overdag. De wervelkolom hoort dan mooi recht te liggen. Een slechte houding kan ontstaan door bijvoorbeeld een te hard of te zacht matras. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de tussenwervelschijven in uw rug niet goed herstellen. Hierdoor kunnen ze overdag minder goed hun rol als steunpilaar uitoefenen. Met behulp van ons MyScan meetsysteem maken we een 3D-meting van uw lichaam. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke slaapvoorkeur en lichaamsbouw. Zo kunnen wij bepalen welk type matras voor u de juiste ondersteuning en comfort biedt en gaan we samen kijken welk bed het best bij u past.

Heeft u het gevoel dat uw rugklachten worden veroorzaakt door een verkeerd matras? Kom dan eens langs bij Topsleep. Dan kijken we samen welk bed uw rugklachten kan verhelpen.

een goede slaaphouding

Persoonlijk slaapadvies

In de winkel draait het helemaal om U. We doen ons uiterste best om u een persoonlijk slaapadvies te geven. Samen inventariseren we wat U uniek maakt. Hierbij maken we gebruiken van het MyScan meetsysteem waarmee we uw lichaamsbouw in kaart brengen. Daarnaast vragen we naar uw slaapbehoeften en wensen. Aan de hand hiervan bepalen wij welk slaapsysteem de juiste ondersteuning en comfort voor u biedt.

Meer informatie

Meten is weten

Uw persoonlijke matras dankzij ons unieke MyScan meetsysteem. In slechts 3 stappen kun je uw persoonlijk matras ervaren. Met ons unieke, gepatenteerde MyScan meetsysteem maken wij een 3D scan van uw lichaam. Aan de hand hiervan krijgt u advies op maat met een ondersteuning afgestemd op uw lichaam.

Afspraak maken
Scan
Een 3D-meting van uw lichaam