Matras met opgenslagen dekbed

Dit zijn de tekenen dat uw matras toe is aan vervanging

We staan er misschien niet zo bij stil, maar we brengen een groot deel van ons leven door in bed. Om deze reden is het belangrijk dat uw bed lekker ligt, de juiste ondersteuning biedt en goed ventileert. Vaak hebben mensen het niet door wanneer hun matras aan vervanging toe is. Daarom hebben wij van Topsleep 5 belangrijke tekenen op een rij gezet die je vertellen dat je een nieuw matras nodig hebt.

Dit zijn de tekenen dat uw matras toe is aan vervanging

Uw matras is ouder dan 10 jaar

De gemiddelde levensduur van een matras is 8-10 jaar. Dit verschilt natuurlijk wel per matras, een goedkoper matras gaat vaak minder lang mee dan een matras van betere kwaliteit. Daarnaast is het type materiaal van het matras ook een factor die bijdraagt aan de levensduur. Zo gaat een pocketvering matras langer mee dan een matras van latex. Ga dus vooral bij uzelf na wat voor matras u heeft,, waar u die destijds heeft gekocht en vooral hoelang dat geleden is. Als u zich dit niet meer kunt herinneren is het waarschijnlijk tijd voor een nieuw matras.

Het matras is minder schoon

Naast dat we natuurlijk slapen in bed verliezen we ook veel vocht. Soms wel een kwart tot een halve liter per nacht. Daar komt nog bij dat we soms ook ziek in bed liggen. Dit alles tast de hygiëne van het matras aan. In principe absorbeert en reguleert uw matras het vocht maar na een bepaalde tijd, wordt dit vermogen van de matras ook minder. Dit kan als gevolg hebben dat vuil en schimmel zich ophoopt. Soms krijgt een matras zichtbare vuile plekken, maar vaak is de aangetaste hygiëne niet zichtbaar. Juist vanwege dit laatste is het extra belangrijk om je matras op tijd te vervangen.

U slaapt niet goed

Lukt het regelmatig niet om de slaap te vatten? Of wordt u meerdere keren per nacht wakker? Dan ligt uw matras waarschijnlijk niet meer lekker. Dit kan een onrustige nacht veroorzaken. Bent u niet helemaal zeker of uw slechte nachtrust door de verminderde comfort van uw matras wordt veroorzaakt? Dan zijn er twee manieren om dit te checken. Allereerst moet uw wervelkolom in een rechte lijn liggen wanneer u op uw zij ligt. Daarnaast moet uw volledige rug in contact zijn met het matras wanneer u op uw rug ligt.

U ervaart regelmatig rugklachten

Naarmate uw matras veroudert wordt de veerkracht en ondersteuning steeds minder. Dit heeft men vaak niet direct door omdat het geleidelijk plaatsvindt. Wanneer u het gevoel heeft dat uw matras minder lekker ligt en u met rugpijn wakker wordt, dan is er een grote kans dat uw lichaam niet de ondersteuning krijgt die het nodig heeft. In dit geval is het verstandig om op zoek te gaan naar een nieuw bed.

Nieuw matras nodig?

Herkent u 1 of meerdere tekenen? Dan is waarschijnlijk het moment aangebroken om op zoek te gaan naar een nieuw matras. U kunt zich alvast oriënteren in de collectie op onze website. Of u kunt gelijk een afspraak maken in onze winkel Topsleep in Arnhem waar we samen met u gaan inventariseren welk bed goed bij u past om zo een goede nachtrust te garanderen.

een goede slaaphouding

Persoonlijk slaapadvies

In de winkel draait het helemaal om U. We doen ons uiterste best om u een persoonlijk slaapadvies te geven. Samen inventariseren we wat U uniek maakt. Hierbij maken we gebruiken van het MyScan meetsysteem waarmee we uw lichaamsbouw in kaart brengen. Daarnaast vragen we naar uw slaapbehoeften en wensen. Aan de hand hiervan bepalen wij welk slaapsysteem de juiste ondersteuning en comfort voor u biedt.

Meer informatie

Meten is weten

Uw persoonlijke matras dankzij ons unieke MyScan meetsysteem. In slechts 3 stappen kun je uw persoonlijk matras ervaren. Met ons unieke, gepatenteerde MyScan meetsysteem maken wij een 3D scan van uw lichaam. Aan de hand hiervan krijgt u advies op maat met een ondersteuning afgestemd op uw lichaam.

Afspraak maken
Scan
Een 3D-meting van uw lichaam