rustgevende slaapkamer

De ideale slaapkamer voor een goede nachtrust

Of we ’s nachts lekker slapen hangt van meerdere factoren af. Factoren waarop we niet altijd invloed hebben. Waar we wel invloed op hebben is de manier waarop we onze slaapkamer inrichten. Hierbij is het namelijk van belang dat er rust wordt uitgestraald. Vermijd felle kleuren en drukke printjes. Kies liever voor een slaapkamer met zachte kleuren, zonder televisie en gordijnen die helemaal verduisterend zijn. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet die je helpen om uw slaapkamer om te toveren tot een oase van rust.

De ideale slaapkamer voor een goede nachtrust

Voorkom blauw licht van beeldschermen

Achter de televisie, laptop of uw smartphone zitten voor het slapengaan heeft een negatief effect op de nachtrust. Het blokkeert namelijk de productie van melatonine, het stofje dat ons slaperig maakt. Dus geen telefoon, laptops of televisie in de slaapkamer!

Zachte kleuren in plaats van felle kleuren

Het is beter om voor zachtere kleuren in de slaapkamer te kiezen omdat felle kleuren energie aanwakkeren. Denk bij zachte kleuren aan pasteltinten. U kunt ook voor de kleur groen gaan omdat deze kleur de natuur symboliseert en de natuur wordt geassocieerd met rust.

Gordijnen moeten verduisterend zijn

Uit onderzoek is gebleken dat we beter slapen wanneer onze slaapkamer volledig donker is. Onze hersenen blijven namelijk actief door licht.

Zorg voor een goed bed

Om lekker te slapen is het belangrijk dat u een goed bed en een goed kussen heeft. Houd bij het kiezen van uw bed rekening met uw lichaamsbouw, favoriete slaaphouding en slaapvoorkeuren. Niet elk bed past namelijk bij u en uw lichaam en dit is wel van belang om de juiste ondersteuning en comfort te kunnen krijgen. Bij Topsleep kunnen we u helpen bij het kiezen van het juiste bed. Met behulp van de MyScan maken we een 3D-meting van uw lichaam waarmee we u lichaamsbouw in kaart brengen. Door met u in gesprek te gaan over uw slaapvoorkeuren i.c.m. uw 3D-meting kunnen wij vervolgens een advies geven over welk bed het beste bij u past.

Planten zorgen voor rust

Naast een goed bed kunnen ook planten bijdragen aan een goede nachtrust. Planten stralen rust en kalmte uit en ze zuiveren de lucht. Hierbij is het wel belangrijk dat u voor planten kiest die niet al te sterke geuren hebben. Sterk geurende planten kunnen bij sommige mensen namelijk irritaties veroorzaken.

Zorg voor een goede ventilatie en zet de verwarming uit of laag

Het is beter om in een koude slaapkamer te slapen dan in een warme kamer. De warmte van de verwarming kan namelijk droge of zelfs geïrriteerde luchtwegen veroorzaken. Je zult dan ook eerder wakker worden met een droge mond. Zorg wel dat je voeten lekker warm zijn wanneer je gaat slapen want dat geeft een seintje naar je hersenen waar je slaperig van wordt.

Zorg voor een opgeruimde kamer

Net als planten straalt een opgeruimde kamer ook kalmte en rust uit. Wanneer je je troep opruimt kan je er tenminste ook niet wakker van liggen ’s nachts.

Heeft u de ideale slaapomgeving gecreëerd maar nog steeds moeite met slapen? Lees dan ook eens onze tips om beter te slapen.

een goede slaaphouding

Persoonlijk slaapadvies

In de winkel draait het helemaal om U. We doen ons uiterste best om u een persoonlijk slaapadvies te geven. Samen inventariseren we wat U uniek maakt. Hierbij maken we gebruiken van het MyScan meetsysteem waarmee we uw lichaamsbouw in kaart brengen. Daarnaast vragen we naar uw slaapbehoeften en wensen. Aan de hand hiervan bepalen wij welk slaapsysteem de juiste ondersteuning en comfort voor u biedt.

Meer informatie

Meten is weten

Uw persoonlijke matras dankzij ons unieke MyScan meetsysteem. In slechts 3 stappen kun je uw persoonlijk matras ervaren. Met ons unieke, gepatenteerde MyScan meetsysteem maken wij een 3D scan van uw lichaam. Aan de hand hiervan krijgt u advies op maat met een ondersteuning afgestemd op uw lichaam.

Afspraak maken
Scan
Een 3D-meting van uw lichaam